Centrala termica Vaillant TurboTEC PRO

Vaillant prezintã ultimele inovatii pe segmentul de centrale murale atmoTEC si turboTEC PLUS. Gama atmoTEC/ turboTEC PLUS combinã calitatile predecesoarelor sale cu cele mai noi evolutii tehnologice inovatoare convingând prin solutiile oferite si prin flexibilitate.

Gama de produse moderne atmoTEC/ turboTEC PLUS contine centrale termice murale conventionale ce se potrivesc perfect atât constructiilor noi cât si celor în curs de modernizare. În paralel cu traditiile Vaillant de calitate si excelentã, aceastã nouã gamã de produse este realizatã exclusiv în Germania în fabrica de la Remscheid, unde Johann Vaillant a fondat compania acum mai bine de 130 de ani. Din 1874 Vaillant a dezvoltat si îmbunãtãtit în mod constant solutiile de încãlzire casnicã potrivite fiecãrui utilizator al produselor sale – telul Vaillant este sã ofere an de an solutii noi, produse inovatoare si servicii de calitate pentru îmbunãtãtirea confortului casnic. Se poate automatiza cu cronotermostatul Vaillant Calormatic 430.

Vaillant ambient

Inteligent si flexibil


Tehnologia înglobatã în produsele Vaillant garanteazã solutii flexibile pentru toate variantele de montare si instalare, cum ar fi sistemele solare care pot fi conectate în orice situatie. Tehnologii de ultimã generatie vã sunt puse la dispozitie pentru a realiza sisteme de încãlzire si preparare a apei calde menajere. Produsele Vaillant atmoTEC si turboTEC PLUS vã propun o noua alternativã asupra tehnologiei inovatoare în domeniul încãlzirii. Acestea îmbinã în mod armonios nevoia de confort cu necesarul de apã caldã menajerã si caldurã.
Produsele gamei PLUS se potrivesc întotdeauna indiferent dacã instalatia este veche sau dacã sunt alte cerinte speciale. În toate cazurile rezultatul este o instalatie termicã perfectã. Mai mult decât atât, centralele termice Vaillant au fost premiate pentru design-ul atractiv. Iar, ceea ce nu se poate vedea si se aflã în spatele design-ului, tehnologia încântã prin confortul oferit.

Vaillant imagine centrala termicaComponentele blocului hidraulic

Întregul bloc hidraulic a fost supus evolutiilor tehnologice. Un nou by-pass reglabil integrat, sensor de temperaturã suplimentar si schimbãtor de cãldurã îmbunãtãtit. Cu totul nou, blocul hidraulic asigurã furnizarea apei calde menajere la temperaturã constantã.

Sistem eBUS

Sistemul eBUS permite comunicarea bidirectionalã între componentele de comandã ale centralei, interfatã, automatizãrii si termostatul de camerã. Acest sistem oferã fiabilitate produsului, timp de rãspuns redus, usurintã în utilizare; pe scurt: mai mult confort.

Ecran LCD pentru monitorizarea aparatului

Pe acest ecran cu cristale lichide iluminat albastru sunt usor de monitorizat
parametrii de functionare ai aparatului, fiind în orice moment afisate temperaturile dorite pentru ambient si apã caldã menajerã, temperatura realã a apei din instalatie, presiunea apei în instalatie si functiile pe care le executã. Cu ajutorul ecranului pot fi citite si modificate setarile interne ale aparatului precum si parametrii tehnici, oferindu-se astfel atât posibilitatea unei diagnosticãri rapide cât si solutionarea oricaror erori afisate.

Garantia furnizãrii apei calde la temperaturã constantã

Detectorul de debit înglobat în noile centrale termice PLUS garanteazã mentinerea temperaturii apei la un nivel constant, indiferent de debit si presiunea apei. Astfel, produsele din gama PLUS furnizeazã apã caldã menajerã chiar si la o presiune micã de 0,15 bari si un debit minim de 1,5 l/min.

Confort de apã caldã menajerã ridicat *** în concordantã cu EN 13203

Noile tehnologii permit cresterea eficientei furnizãrii apei calde menajere.
Produsele din gama turboTEC/ atmoTEC/ plus sunt echipate cu doi senzori noi. Senzorul de presiune si senzor extra de temperaturã care oferã posibilitatea de a obtine date certe si diagnosticãri precise despre functionarea aparatului si, în consecintã, posibilitatea de a efectua mentenantã preventivã eficientã.

Pompa controlatã electronic

Noul tip de pompe folosite la produsele gamei atom/turboTEC PLUS au un consum redus de energie. Pompa este echipatã cu 2 trepte de putere ce se schimbã automat între ele în functie de cerintele sistemului de încãlzire. Pe langã cele douã trepte de putere, pompa a fost îmbunãtãtitã cu aerisitor automat integrat, pentru ca aerul din instalatie sã poatã fi evacuat automat la umplerea sistemului. Consum redus de energie, functionare silentioasã si reducerea semnificativã a erorilor sunt alte avantaje pe care le oferã noua gamã de centrale termice murale.

Design atractiv cu interfatã usor de accesat

Clapeta frontalã usor de manevrat, mânerul ergonomic si ecranul LCD iluminat
sunt caracteristici cu totul noi ce fac utilizarea centralei comodã si eficientã.

Vaillant produse componente

Date tehnice

Model:
Producator Vaillant
Cod produs [VUW242-3H]
Tip:
Ardere conventionala  
Tiraj fortat  
Camera de ardere etansa  
Preparare acm cu schimbator secundar in placi  
Putere Termica:
Putere termica max 24 kW
Putere nominala min. 8.1 kW
Putere termica focar 26.7 kW
Putere termica a.c.m. 24 kW
Circuit apa calda:
Debit apa calda Δt 25°C 13.6 l/min
Debit apa calda Δt 35°C 9.77 l/min
Reglare temperatura 65/35  
Presiune max. circuit apa calda 10 bar
Circuit incalzire:
Reglare temperatura 85  
Presiune max. 3 bar
Vas de expansiune 6 l
Presiune preincarcare 0.75 bar
Alte detalii:
Tip de gaz GN sau GPL  
Caracteristici electrice:
Consum electric 140 W
Tensiune de alimentare 230/50 V/Hz
Protectie electrica X4D IP
Dimensiunile aparatului:
Inaltime 800 mm
Latime 440 mm
Adancime 338 mm
Greutate neta 40 kg
Depozit Instarom
S.C. Instarom Instalatii Romania S.R.L.
Nr. ord. Reg. com./an: J40/22652/1992
Cod inregistrare fiscala: RO359153
Sediu: Bucuresti, str. Pascal Aristide, nr. 1, sector 3
Cod IBAN: RO68 BPOS 8100 2697 552 ROL 01
Banc Post sucursala Cosbuc.
Cod IBAN: RO59 TREZ 7005 069X XX00 2692
Trezoreria Municipiului Bucuresti
Adresa:
Str. Pascal Aristide, nr. 1, sector 3, Bucuresti
Tel/fax: 021-326.22.10, 021-326.22.20, 021-326.22.30
email: contact@instarom.ro